Slik kjennes en orgasme

Mange kvinner er usikre på om de får orgasme. Her er beskrivelsen.

KAN IKKE TRO: Sexolog Kjersti Antonsen mener kvinner som tror de har hatt orgasme, i realiteten ikke har kommet. - Du vet det om du har orgasme, sier hun. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
KAN IKKE TRO: Sexolog Kjersti Antonsen mener kvinner som tror de har hatt orgasme, i realiteten ikke har kommet. - Du vet det om du har orgasme, sier hun. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.comVis mer

Sexolog Kjersti Antonsen får henvendelser fra kvinner som sliter med lysten. Ofte sier de ting som avslører at de kanskje ikke vet så mye om sin egen kropp.


"Tror jeg kommer" - Jeg får henvendelser fra kvinner som ikke har lyst, og som sier at "Sexen er bra og jeg får orgasme hver gang. Tror jeg", sier sexolog Kjersti Antonsen.

Antonsen vet mer om kvinnens orgasme enn de fleste av oss, hun jobber til daglig som kommunikasjonssjef i Kondomeriet - som de siste årene har reklamert med at de har orgasmegaranti.

Hun synes det er rart at noen kan si de tror de har hatt orgasme.

- Enten så har man en orgasme eller så har man ikke.

Hun har fulgt med på debatten rundt manglede lyst hos unge kvinner, og mener at jenter må blir mye flinkere til å ta ansvar for egen nytelse.

- Hvordan i all verden skal gutten vite hva som føles deilig for oss, om vi ikke vet det selv?, spør hun.

Hvordan kjennes en orgasme ut? Diskuter her.

Kjennetegn Det finnes altså sikre kjennetegn på en orgasme. Men når 90 prosent av kvinner trenger klitorisstimuli for å oppnå orgasme, kan det være lettest å onanere seg frem til orgasmen i begynnelsen, slik at du vet hva han skal gjøre for å få deg til å komme.

Bruk fingeren eller et hjelpemiddel til å stryke/gni over klitoris. Pass på at du ikke stryker så hardt at det gjør vondt.

- Bruk hendene dine og alle hjelpemidler som gir deg nytelse. Mange synes en eller flere fingrer mot klitoris er best for å tilfredsstille seg selv, mens andre kjøper en vibrator, sier sexolog Gro Isachsen.


Ta på deg selv - Om ikke kvinner vet hvordan de skal komme, hvordan i all verden skal guttene vite det?, spør hun.

Hun oppfordrer kvinner i alle aldre å ta mer på seg selv - både under akten og utenom. Da blir det lettere å nå orgasmen sammen.

Et av kjennetegnene på at orgasmen er nært forestående, er ifølge Antonsen at kroppen tar over kontrollen og gjør som den vil.

- Det er kanskje derfor endel kvinner har problemer med å komme, de tør ikke å slippe seg løs nok til å overgi seg til den orgasmiske følelsen.

Urettferdig Antonsen er enig med Gro Isachsen i at sexen er for dårlig, og at det kan være årsaken til at kvinner ikke har lyst.

- Men at guttene får all skylda synes jeg er urettferdig.

BLOGGER OM SEX: Sexolog Kjersti Antonsen blogger om sex. Foto: Kondomeriet
BLOGGER OM SEX: Sexolog Kjersti Antonsen blogger om sex. Foto: Kondomeriet Vis mer

Hun tror i likhet med Isachsen at porno kan være mange gutters enkle vei til seksualopplysning, men etter hvert møter de sikre kvinner som vet hva som funker og ikke.

- For å bli god i senga må man ha erfaring, god kommunikasjon og tørre å bryte rutiner. Sexen blir bedre etterhvert som man blir eldre. Heldigvis!


Les mer:

Alt om penis

Alt om kvinnens underliv

Erogene soner gir mer lyst

Sex på film er en menneskerett


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.