Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik kjøper du brukt barnevogn

Spar både tid, penger og miljøet.

TIL TO: Tvillingvogn fra Emmaljunga. Kr 3900 på Finn.no. FOTO: Finn.no
TIL TO: Tvillingvogn fra Emmaljunga. Kr 3900 på Finn.no. FOTO: Finn.no Vis mer


Krisetider og økende fokus på miljøvennlig gjenbruk har fått mange til å endre synet på det å kjøpe brukt.

Bruktmarkedet har de senere årene eksplodert, og folk selger og kjøper brukt som aldri før. Barneutstyr er intet unntak, og barnevogner helt spesielt.

FRA FINN.NO: Emmaljunga Duo Edge (f.v.), kr 5800, Quinny Freestyle, kr 1900, og Safe Performance Lux, kr 3000. Mange av vognene som selges brukt, kommer med diverse tilleggsutstyr. FOTO: Finn.no
FRA FINN.NO: Emmaljunga Duo Edge (f.v.), kr 5800, Quinny Freestyle, kr 1900, og Safe Performance Lux, kr 3000. Mange av vognene som selges brukt, kommer med diverse tilleggsutstyr. FOTO: Finn.no Vis mer

Skjønnhetsfeil som fargefalming og litt slitasje i tekstilene er ting man fint kan leve med. Langt viktigere er det at alle sikkerhetsfunksjonene på vognen fungerer som de skal.

Sjekk derfor alle låsemekanismer, bremser, hjul, håndtak og sømmer ekstra nøye, om du velger å kjøpe brukt.

Lett omsettelig Bare siden oktober i fjor og til mars i år er det publisert 11506 annonser for barnevogner til salgs fra privatpersoner på Finn.no.

TREHJULING: En vogn fra tyske TFK, kr 5800 på Mammanett.no. FOTO: Mammanett.no
TREHJULING: En vogn fra tyske TFK, kr 5800 på Mammanett.no. FOTO: Mammanett.no Vis mer

- Over 11 000 barnevogner som søker ny eier i løpet av et halvt år er ganske mye. Dette er en økning på to prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig er veksten nå i ferd med å stabilisere seg. Årsaken til det kan være at denne kategorien har vokst veldig mye over tid, og nå har nådd en topp, noe som er helt naturlig, forteller Lene Kallum, PR-ansvarlig i Finn.no.

Lett å finne drømmevognen Barn kan være dyre i drift, og det gjelder å bruke pengene der de gjør mest nytte. Barnevogn er en spesielt dyr investering, og mange bytter vogn flere ganger mens barnet er lite, noe som gjør det enda mer attraktiv å kjøpe brukt.

- Små barn vokser fort, og det kan være mye å spare hvis du velger å kjøpe brukt. Mange av tingene som selges ser nesten nye ut, og noe er faktisk helt ubrukt, forteller Kallum.

FRISK FARGE: Grønn vogn fra Troller, kr 1000, Finn.no. FOTO: Finn.no
FRISK FARGE: Grønn vogn fra Troller, kr 1000, Finn.no. FOTO: Finn.no Vis mer

Det er mange forskjellige merker og ulike typer vogner som til en hver tid er til salgs på nettet. Også når det gjelder pris er spennet stort. Finn.no har laget en samleside med ulike leverandører, typer og modeller for å gjøre det enklere for både selger og den som er på jakt etter barnevogn.

- Det skal være enkelt å finne akkurat den vognen du er ute etter, derfor har vi laget en samleside inndelt etter merke, type og modell. Her finner du alt fra pent brukte Emmaljunga-modeller til tvillingvogner og hundre år gamle modeller du ikke finner noe annet sted, sier Kallum

Få det gratis Det er også mange som gir bort brukt utstyr, og vogner er intet unntak. I løpet av det siste halve året er det publisert 392 annonser for barnevogner som gis bort på Finn, en økning på 32 prosent fra foregående år.

BILLIG: En vogn fra Quinny til kr 350, Finn.no. FOTO: Finn.no
BILLIG: En vogn fra Quinny til kr 350, Finn.no. FOTO: Finn.no Vis mer

- Det kan kanskje tyde på at det å gi bort er et nyoppdaget område for mange, eller at det er en del som har bedre råd enn tidligere, og som raskt vil bli kvitt ting de ikke trenger, forteller Lene Kallum.

Emmaljunga fortsatt på topp En titt på de 100 mest populære søkeordene i fritekst på Finn viser at Emmaljunga er en soleklar søkefavoritt når det gjelder barnevogner. Bare i mars i år er det gjort 25 966 fritekstsøk på dette merket, en økning på seks prosent fra tilsvarende periode i fjor.

Emmaljunga klatrer fra 63. til 51.-plass på mest søkt-lista. En liste som omfatter alt fra møbler til ski og bilutstyr. Andre ting som er populært å søke etter er pulk, lekegrind og lego.

Les mer:

Test hvilken vogn som passer for deg

Finn den perfekte barnevognen

Se vår test av 7 barnevogner

Kule ting til barnevogna

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media