LÆRER Å KLARE SEG SELV: Denne Audien er en av flere titalls testbiler som brukes på Continentals testanlegg i Nord-Sverige for å teste produkter og systemer som har som mål en dag å redusere antallet drepte og skadde i trafikken til null – den såkalte null-visjonen. Foto: Continental
LÆRER Å KLARE SEG SELV: Denne Audien er en av flere titalls testbiler som brukes på Continentals testanlegg i Nord-Sverige for å teste produkter og systemer som har som mål en dag å redusere antallet drepte og skadde i trafikken til null – den såkalte null-visjonen. Foto: ContinentalVis mer

Slik kjører du trygt uten hendene på rattet

Bilen tar kontrollen, rattet snurrer og bilen akselererer, bremser og følger den snødekte veien på egen hånd. Velkommen til framtida!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Passaten ser helt vanlig ut, med unntak av at skjermen i dashbordet viser en uvanlig grafikk med noe som skal forestille fronten på bilen og en rød og en grønn linje.

Dagbladets utsendte befinner seg i et testkjøretøy som skal klare å finne fram på egen hånd på de snødekte veiene her oppe i Nord-Sverige.

- Slipp rattet

Jeg får beskjed om å kjøre fra parkeringsplassen ut på veien, som er snødekt mellom hvite brøytekanter – det er hvitt i hvitt og jeg vil bremse for å avpasse farten etter forholdene – men instruktøren i passasjersetet gir ordre om å slippe rattet og alle pedaler idet han trykker på en knapp.

Som ved magi overtar bilen kontrollen, rattet snurrer og bilen akselererer, bremser, og følger den snødekte veien på egen hånd.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn