Slik kjører du utenlandsk-registrert bil lovlig

Gjør du feil, kan det koste deg hundretusener i straffeavgift.

NORSK VEI: Da vi kjørte Ford Focus RS500, hadde vi fått tillatelse fra Tollvesenet. Har du ikke det, risikerer du å måtte betale engangsavgift.FOTO: Petter Handeland
NORSK VEI: Da vi kjørte Ford Focus RS500, hadde vi fått tillatelse fra Tollvesenet. Har du ikke det, risikerer du å måtte betale engangsavgift.FOTO: Petter Handeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan kanskje virke fristende å ta seg en biltur på et par timer østover for å handle bil. Men hva risikerer man egentlig ved å kjøre en utenlandskregistrert bil i Norge?

Det er en del kriterier som må oppfylles dersom du skal ha lov til å sette deg bak rattet i en bil med utenlandske skilter. De er forholdsvis kompliserte, men som en tommelfingerregel kan man si at ingen som er registrert i folkeregisteret kan kjøre en utenlandskregistrert bil i Norge.

- En persons faste oppholdssted avgjør i utgangspunktet om han eller hun er berettiget til avgiftsfritak. Dersom en person anses å ha fast oppholdssted i utlandet etter midlertidigforskriften, kan vedkommende innføre og bruke sin utenlandsregistrerte motorvogn her i landet. En person som anses å ha fast oppholdssted i Norge kan som hovedregel ikke innføre og bruke utenlandsregistrert motorvogn i Norge, får vi opplyst fra underdirektør Laila Bolstad i motorvognavgiftseksjonen i Toll- og avgiftsdirektoratet.

Ikke for utenlandsstudenter Det betyr at utenlandsstudenter som mottar støtte fra lånekassen, og dermed er registrert i folkeregisteret, og pensjonister som bor i utlandet ikke kan kjøre sine utenlandske biler her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer