Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik knekker du treningskoden ved skiftarbeid

- Å få inn en god døgnrytme er ikke alltid like lett, og det kreves planlegging, sier skiftarbeider Emilie Hagen (24).

GOD PÅ PLANLEGGING: -Jeg pleier å planlegge treningsøktene i forkant. Da vet jeg hva jeg skal gjøre både på trening, og hvilke tidspunkter jeg skal trene på ut ifra hvordan jeg jobber, sier Emilie Hagen. Foto: Kristin Roset
GOD PÅ PLANLEGGING: -Jeg pleier å planlegge treningsøktene i forkant. Da vet jeg hva jeg skal gjøre både på trening, og hvilke tidspunkter jeg skal trene på ut ifra hvordan jeg jobber, sier Emilie Hagen. Foto: Kristin RosetVis mer

Vi møter Emilie Hagen (24) fra Tretten på trening. Siden 2015 har hun jobbet på Øyer helsehus, og i tillegg jobber hun på Lillehammer sykehus. Vaktene er forskjellige, noe som er utfordrende både trening, kosthold og – søvnmessig. Men hun har lært seg en ting; å planlegge.

- Planlegging er alfa omega

-Jeg pleier å planlegge treningsøktene i forkant. Da vet jeg hva jeg skal gjøre både på trening, og hvilke tidspunkter jeg skal trene på ut ifra hvordan jeg jobber. Har jeg dagvakt så liker jeg å trene før middag, da jeg ofte synes det er tyngre å trene seint på kvelden. Jeg har også gått bort ifra å trene rett etter nattvakt da kroppen er sliten nok fra før, sier hun.

Hun forteller videre at skiftarbeid i perioder kan være hektisk, og det å få inn en god døgnrytme, trening, kosthold og det sosiale er ikke alltid lett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.