Slik kommer Christine (22) og Marius (22) inn på boligmarkedet - uten hjelp fra foreldrene

Sjekk ekspertenes råd til de som vil kjøpe bolig.

PÅ VISNING NR 8: 22-åringene Christine Skapalen Fredrikstad og Marius Kullerud er på jakt etter sin første leilighet. – Det er nok en fordel at vi har muligheten til å ta oss god tid til å lete. Finner vi noe vi liker, kjøper vi. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
PÅ VISNING NR 8: 22-åringene Christine Skapalen Fredrikstad og Marius Kullerud er på jakt etter sin første leilighet. – Det er nok en fordel at vi har muligheten til å ta oss god tid til å lete. Finner vi noe vi liker, kjøper vi. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

74 prosent av unge mellom 18 og 29 år sier de må ha økonomisk bistand fra foreldrene sine hvis de skal få kjøpt seg bolig, viser en undersøkelse TNS Gallup har utført for Nordea. I Oslo svarer 80 prosent at de trenger hjelp for å komme seg inn på boligmarkedet.

- Dette kan skape et klasseskille der bare de med rike foreldre får en tidlig inngangsbillett til boligmarkedet. I konkurranse med etablerte voksne, på jakt etter et investeringsobjekt, er det ikke rart at mange unge føler at det å bli boligeier er en uoppnåelig drøm, mener Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer