<strong>BILLIGST:</strong> NSB er det rimeligste alternativet når du skal videre til sentrum fra Oslo Lufthavn. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO
BILLIGST: NSB er det rimeligste alternativet når du skal videre til sentrum fra Oslo Lufthavn. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO Vis mer

Slik kommer du deg billigst fra Gardermoen til Oslo sentrum

Store prisforskjeller - avhenger av hvor mange dere er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): Ankommer du Oslo Lufthavn og skal videre inn til Oslo sentrum, er det mange reisemåter å velge mellom.

Men hva er det rimeligste alternativet?

Det avhenger i stor grad av hvor mange og hvem dere er, som reiser sammen.

Les også om det er dyrt å handle elektronikk på Gardermoen

NSB billigst Dinside har sjekket priser på transport fra Gardermoen til Oslo og Lillestrøm sentrum. Prisene gjelder reiser med taxi, flybuss, tog og flytog, for én voksen, to voksne og to barn, og fire voksne.

<strong>TAXIPRISER:</strong> På egne skjermer kan du plotte inn reisemål og få opp taxipriser fra de forskjellige selskapene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO
TAXIPRISER: På egne skjermer kan du plotte inn reisemål og få opp taxipriser fra de forskjellige selskapene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO Vis mer

Vår prissjekk viser store prisforskjeller, som du ser i tabellene under.

Samtidig er NSB klar prisvinner. Selskapet er i samtlige tilfeller det rimeligste alternativet - hvis du kjøper billetter før du går om bord på toget.

I tabellene som følger saken, kan du se alle priseksemplene.

Priser er innhentet på selskapenes nettsider. Taxipriser er innhentet på Taxi depots informasjonsskjermer 11. februar.

Billig og raskt Som du kan se av tabellene, er NSB billigst i samtlige tilfeller, uansett reisefølge.

Vær obs på at dette forutsetter at du kjøper billetter før du går på toget. Hvis ikke kommer det et ombordtillegg på 40 kroner pr. person.

Slik kommer du deg billigst fra Gardermoen til Oslo sentrum

Det er også verdt å merke seg at NSB er like raskt framme som Flytoget til Lillestrøm, og bare bruker 23 minutter til Oslo S, mens reisetiden til Flytoget er 19 og 22 minutter.

Selv om de to flybussene ikke kommer billigst ut i vår prissjekk, kan disse være alternativer om man skal et annet sted i eller rundt hovedstaden. Vær også obs på lavere priser ved kjøp på nett, og rabatt om du har månedskort fra Ruter for Flybussens tilfelle.

Les også: Her får du Gardermoens rimeligste halvliter

Mange voksne i reisefølget? Vurderer du å ta taxi fra Oslo lufthavn, er dette et billigere alternativ enn både flytog og flybusser om dere reiser flere voksne sammen.

Eksempelvis koster taxi til Oslo sentrum med Christiania taxi 650 kroner. En tilsvarende reise med Flybussekspressen koster 820 kroner, som det dyreste alternativet.

Les også hvordan du bestiller taxi fra mobilen

Slik kommer du deg billigst fra Gardermoen til Oslo sentrum

Det er nå mulig å sjekke hvilket taxiselskap som har de laveste prisene til ditt reisemål, på nye skjermer ved taxiholdeplassen.

Det er verdt å merke seg enkelte taxiselskaper mener tjenesten favoriserer Oslo Taxi, medeier av Taxidepot, som tilbyr denne prisinformasjonen til kundene, ifølge NRK.

Les også: Derfor betaler du 90 kroner ekstra for taxituren fra Gardermoen

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer