­

Slik kommer du deg gjennom den økonomiske «krisehøsten»

Renteøkning, økt strømpris, rekordhøy bensin og en lav krone. Slik mener økonomene du kan gjøre egne tiltak i en trangere økonomisk høst.

TRANGERE TIDER: Renteøkning, lav kronekurs og skyhøye strøm-og bensinpriser. Vi kan gå en økonomisk trang periode i møte denne høsten, men økonomiekspertene har flere råd på veien. Foto: NTB Scanpix
TRANGERE TIDER: Renteøkning, lav kronekurs og skyhøye strøm-og bensinpriser. Vi kan gå en økonomisk trang periode i møte denne høsten, men økonomiekspertene har flere råd på veien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter noen rekordfine sommermåneder kan den forestående høsten føles som en skikkelig kalddusj. Ikke minst når det gjelder økonomenes smådommer for høsten.

Minst én renteøkning i 2018 har vært varslet i lengre tid, og Norges Bank venter nå opptil hele sju renteøkninger i sin rentebane de neste tre åra. Bensinprisene er høyere enn noen gang, underskudd i vannmagasinene har lenge varslet om rekordhøye strømpriser, og den norske krona er lav.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer