Slik kutter du en gipsplate

En av de smarte tingene med gipsplater er at de er lette å bearbeide.

SLIK GJØR DU DET: Med den ene tommelen som anlegg for å styre tommestokken og med tapetkniven (skjult i den venstre hånden) mot enden av tommestokken, er det bare å dra kniven bortover gipsplaten. Foto: Øivind Lie
SLIK GJØR DU DET: Med den ene tommelen som anlegg for å styre tommestokken og med tapetkniven (skjult i den venstre hånden) mot enden av tommestokken, er det bare å dra kniven bortover gipsplaten. Foto: Øivind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skal du pusse opp er det vanskelig å komme unna gipsplater. De gir et suverent underlag enten du skal male eller tapetsere.

Kutting og oppsetting av gipsplater hører til de gjør-det-selv arbeidene som er enkle å utføre, og enklere tror vi det blir når du har lest denne artikkelen.

Ole Martin Bjørseth er gipsplatemontør i Gipsplatemontasje AS. Han forklarer at på de lange, parallelle snittene finnes det en enkel og rask metode. Den krever litt trening, men sparer deg for mye tid.

Parallelle snitt: Legg platen med forsiden opp. Legg enden av meterstokken på riktig mål på platen og hold godt. Pekefingeren på hånden som holder meterstokken skal være anlegget og skal gli langs den ytterkanten parallelt med snittet.

Sett kniven inntil enden av meterstokken, og legg tommelen på oversiden av kanten slik at hånden som holder kniven henger fast i meterstokken.

Dra i et jevnt drag. Du skal ikke skjære dypt, kun igjennom forsidekartongen.

Knekk platen og skjær ijennom det som er av platen. Dra over sårkanten med kniven slik at den blir slett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer