TING TAR TID: Å lade smarttelefonen tar ikke mer enn et par timer, men av og til føles det som et helt århundre. Foto: COLOURBOX.COM
TING TAR TID: Å lade smarttelefonen tar ikke mer enn et par timer, men av og til føles det som et helt århundre. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer

Slik lader du mobilen raskere

Snarveier fra flatt til fullt batteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er kjedelig å hele tida gå tom for strøm på smarttelefonen, spesielt hvis du fortsatt ikke har skaffet deg en god nødlader.

Det kan være like kjedelig å måtte vente på at batteriet skal lades opp igjen, spesielt når man har dårlig tid.

Det finnes imidlertid måter å få ladeprosessen til å gå litt fortere på, selv om det ikke går like vanvittig fort som med denne oppfinnelsen. Vi snakker ikke om en halvering av tida, men alle monner drar.

Mashable har kommet opp med en håndfull gode tips til hvordan du raskere går fra null til hundre prosent batterikapasitet. Du skal selvfølgelig ikke tro alt du hører om batterier og lading, men disse tipsene er trygge:

1. La telefonen være i fred Er telefonen i bruk mens du lader, vil prosessen selvsagt ta lengre tid. Jo flere funksjoner som er i gang, jo mer strøm vil den bruke samtidig.

Ganske logisk, i grunnen. La den ligge i fred eller skru den helt av.

Hvis du ikke vil gjøre det siste, kan du skru på flymodus, foreslår Mashable. Telefonen bruker strøm ved å lete etter trådløse signaler hele tida, og å stoppe dette vil naturligvis hjelpe på.

DinSides tips: Hvis du har en strømsparingsfunksjon eller en «ikke forstyrr»-modus på telefonen din, kan du også bruke denne.

2. Bruk veggladeren Det vil gå raskere å lade telefonen fra stikkontakten i veggen enn via usb-porten i datamaskinen. Dette fordi stikkontakten leverer høyere strømstyrke.

Bruk derfor strømforsyningen som følger med telefonen din så ofte du kan.

3. Hold telefonen kjølig Mobilbatterier liker det ikke når det er for varmt. Eller for kaldt.

Ekstremt høye eller lave temperaturer påvirker levetida, og kan gjøre at batteriet går fortere tomt for strøm enn vanlig. Men det kan også påvirke ladeprosessen.

Hold derfor telefonen så nær romtemperatur som mulig (22 grader celsius).

Husk at et tett deksel også kan gjøre telefonen varmere, så det kan være en idé å ta det av mens du lader.

4. Raskere usb-lading Må du lade telefonen via usb-porten på pc-en, finnes det måter å gjøre dette raskere på.

Fjern alle andre usb-enheter, og dropp også å synkronisere innhold til datamaskinen mens telefonen er plugget i, skriver Mashable.

5. Vedlikehold batteriet Det er ikke bare hva du gjør når du skal lade mobilbatteriet, som teller, det er viktig at du behandler batteriet pent ellers også.

Det nedgraderes over tid, men heldigvis finnes det råd du bør følge for å få batteriet til å vare lenger.

Les også:
Derfor skal du unngå uekte ladere
Nå er det full mobildata-krig
Denne mobil-leken vil du ikke tape

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer