Slik lærer du å elske jobben du hater

Misliker du jobben din? Slik unngår du at de negative tankene tar overhånd.

HATER JOBBEN: Misliker du jobben din? Slik unngår du at de negative tankene tar overhånd. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
HATER JOBBEN: Misliker du jobben din? Slik unngår du at de negative tankene tar overhånd. ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

"Jeg hater jobben min, jeg hater selskapet jeg jobber i, jeg hater kollegene mine, jeg hater sjefen min." Veldig mange av oss har på et eller annet tidpunkt i livet hatt slike tanker.

Da er det viktig å ikke la disse negativene følelsene ta overhånd.

- Du kan faktisk lære deg å elske jobben du hater, bedyrer Thomas Hoff, professor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Utvikle deg selv gjennom jobben Han forklarer til Kvinneguiden at i stedet for å hate jobben din, kan du aktivt gå inn for å forbedre deg på områder du ikke er komfortabel med.

- Hvis du for eksempel hater salgsarbeid, kan du se på salgsarbeid som en måte å utvikle deg som person på. Du blir en del av ditt eget eksperiment, der selvutvikling er målet.

Hvis du får hjelp av en coach, gjerne psykologutdannet, kan du få diagnostisert spriket mellom din egen personlighet, og kulturen på stedet du jobber.

Sammen kan dere aktivt utnytte dette spranget for å utvikle deg som person, og gjøre deg til en mer attraktiv arbeidstager. De som behersker alle fire organisasjonskulturer(se faktaboks) er en perfekt lederkandidat i fremtiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer