Slik lager du boller med fyll

Det er moro med fyll. Masse fyll.

BOLLER MED FYLL: Se oppskriften på hvordan du får fyllet inni bollene. FOTO: Mari Svenningsen
BOLLER MED FYLL: Se oppskriften på hvordan du får fyllet inni bollene. FOTO: Mari Svenningsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Boller blir mer morsomt om det noe inni dem. Det tror jeg nesten må være enige om.

I den oppskriften du finner nedenfor finner du to forslag. Det ene er en mandelmasse - som minner om myk kransekake - og det andre er fruktfyll.

Jeg må skynde meg å minne om at det også finnes mange andre muligheter. Og den som ligger fremst i pannebrasken (siden jeg påminnet om dette med nøyaktig ett års mellomrom gjennom hele barndommen en dag i august) er vaniljekrem. Det lager du på denne måten. Det er enkelt, godt og uimotståelig.

En annen mulighet er å lage eplefyllet du finner i dette gode hvetebrødet. Har du bare lyst til å gjøre det enkelt kan du bake inn litt syltetøy.

Til slutt, siden jeg er den sjokko-freaken jeg er, kan det bære på plass å nevne at noen biter med sjokolade inne i en bolle alltid er en hyggelig overraskelse. Du finner mer sjokoladeinspirasjon her om du trenger.

Håper du får en fin helg med mye fyll (men ikke så mye spetakkel).

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Boller med fyll

Boller med fyll
Velg mellom to typer fyll.


Ingredienser:
3,5 dl melk
50
g gjær
100
g smør
1
l hvetemel
1
dl sukker
0,5 ts salt
1
ts kardemomme

Mandelfyll
100 g mandler
100
g melis
2
ss vann

Fruktfyll
150
g tørket frukt, for eksempelmango, aprikos, papaya, jordbær etc
2
ss kokende vann


Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.

Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.

Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller.
Velg hva du vil ha i bollene. Pakk fyllet inn i bollene og sett dem til etterheving. 

Bollene som ikke skal ha innbakt fyll, etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200
grader i ca. 7—15 minutter.

MANDELFYLL

Kjør mandlene i en foodprocessor, og bland inn melis og vann. Kransekakemassen kan gjerne blandes med noen spiseskjeer melk, for å få en litt løsere konsistens.


FRUKTFYLL


Kjør frukten og vannet sammen i en kjøkkenmaskin.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer