Slik lager du Brimis favoritt

Super januarmat: enkel, billig og rykende varm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

En rykende varm suppetallerken er fristende nå som vinterkulda kommer. Dessuten er suppe både enkelt og billig.

Arne Brimis gode supper er laget fra bunnen av - med sunne og gode råvarer. Han holder seg langt unna suppepulver på pose. Kokken minner gjerne om at suppe er rimelig mat og en fin måte å utnytte råvarer på.

- Dessverre kaster vi mye mat i Norge. Vi må lære oss å bruke råvarene riktig. Det er mye som smaker godt selv om datostempelet er gått ut eller grønnsakene har blitt litt slappe, sier Brimi.

Han er i gang med å hakke opp rotgrønnsaker som skal koke sammen med en svineknoke til ei nydelig vintersuppe.

Tomatsuppe - Suppe er genialt. Ta grønnsakene nederst i kjøleskapsskuffen og kok ei god kraft. Eller bruk de litt myke tomatene til en sunn og vitaminrik kjele med hjemmelaget tomatsuppe. Suppa smaker bare enda bedre om tomatene er godt modne, sier Brimi.

Tomater og løk er base for tomatsuppa hans. Så er det bare å bruke fantasien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer