Slik lager du den perfekte peppersausen

To kule triks er det som skal til.

OPPSKRIFT PÅ PEPPERSAUS: Endelig har vi den perfekte peppersausen. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PEPPERSAUS: Endelig har vi den perfekte peppersausen. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En god saus forlenger livet, tror jeg. Om det ikke stemmer, så får det heller være. For hva ville livet vært uten bearnés - eller si brun saus? Og når jeg tenker på hvordan denne svarte, hemmelige sausen gir nytt liv til salater og sandwicher, så blir jeg enda mer sikker på at jeg har rett.

Alle som var våkne på 80- og 90-tallet fikk det med seg. Det skulle godt gjøres å komme seg gjennom tiårene uten å bestille "biff med peppersaus".

Selv om jeg "aldri" var på restaurant, kan jeg med sikkerhet si at jeg bestilte biff med peppersaus. Opptil flere ganger.

Det var en sikker vinner. Og det er det fortsatt.

To triks Det er to triks som gjør peppersausen god. La oss begynne med det mest logiske, nemlig pepperet. For å få fram de gode smakene i pepperet må det knuses rett før tilberedning.

Det enkleste er å bruke en morter, men har du ikke det funker det fint å legge pepperkornene i et kjøkkenhåndkle og knuse dem med noen kontrollerte, men harde slag med stekepanna.

Men trikset er å ha de knuste pepperkornene i stekepanna uten så mye som en dråpe olje. Sett plata på middels varme og dytt litt rundt på det grovknuste pepperet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer