Slik lager du ditt eget sjokopålegg

Så enkelt at alle kan klare det.

SØTT PÅ GLASS: Bedre - og bedre for deg - enn sjokoladepålegget du kjøper i butikk.  Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO
SØTT PÅ GLASS: Bedre - og bedre for deg - enn sjokoladepålegget du kjøper i butikk. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Det er mange gode grunner til å lage sitt eget nøttesjokoladepålegg. Vi gjør det fordi det smaker fantastisk godt.

I tillegg er det så enkelt, at dette kan alle klare. Det eneste du trenger av utstyr er en blender eller annen mikser som er sterk nok til å male nøtter, og en komfyr eller mikrobølgeovn.

Hovedingrediensene finner du på nærmeste dagligvarebutikk: kokesjokolade, melkesjokolade, hasselnøtter og smør eller olje.

Spesielt billig er det imidlertid ikke. Når vi bruker helt vanlige ingredienser vil et glass hjemmelaget pålegg koste omtrent like mye som dem vi kjøper. Er det fest eller føler vi oss litt ekstravagante, og velger eksklusiv sjokolade eller litt festligere nøtter, koster det mye mer.

Det er det verdt.

Har du ikke utstyret i orden? Se alle våre tester av kjøkkenutstyr

Akkurat slik du vil Det fine med å lage mat selv, er at du kan variere ingredienser slik at du får det akkurat slik du vil.

Vi synes hasselnøttene gir sjokoladepålegg en fin smak om vi rister dem i ovnen eller i en tørr panne før vi har dem i blenderen, men det er ikke nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer