Slik lager du ei knallgod eplekake til helga

Her er høstens favorittkake.

FRISTENDE: Dette er ei saftig og god eplekake. Den inneholder både pinjekjerner, marsipan, aprikosmarmelade og sesamfrø. Foto: SYNØVE DREYER
FRISTENDE: Dette er ei saftig og god eplekake. Den inneholder både pinjekjerner, marsipan, aprikosmarmelade og sesamfrø. Foto: SYNØVE DREYERVis mer

Nå er de norske eplene på sitt beste. Og hagene bugner.

Har du ikke epler selv, kanskje du kan besøke naboen?

Og invitere tilbake på en knallgod eplekake.

Med aprikos Eplekaker er det mange som kan lage. Men hva med å prøve en ny variant?

Denne er smaksatt med marsipan, aprikosmarmelade og pinjekjerner. Pinjekjerner kan nemlig brukes til mer enn pesto. Vi har også prøvd dem i sjokoladekake.

Frøene gir eplekaka en ekstra spiss. Og marsipanen og aprikosmarmeladen gjør den ekstra saftig og frisk.

Dette er ei kake som gjestene garantert vil spørre etter oppskriften på...

Tilbehør Is, vaniljesaus eller pisket krem passer veldig godt til. Da har du en perfekt høstdessert.

Bak gjerne kaka på forhånd, men sett den inn i ovnen slik at den er lunken ved servering.

Prøv også:
Eplekake med romkrem
Myk eplekake med kanel og kardemomme

Oppskrift til ti personer Til formen:
• litt smeltet smør
• sesamfrø
 
Kakerøre:
•  200 g smør
•  150 g marsipanmasse
•  4 egg
•  2 dl sukker
•  4 dl hvetemel
•  1 ts bakepulver
•  4 epler
•  1 ½ dl aprikosmarmelade
•  1 ss vann
•  50 g pinjekjerner
 
Slik gjør du:
1. Smør og strø en form, 24 cm i diameter, med sesamfrø.
 
2. Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanmassen grovt.
 
3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
 
4. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
 
5. Ta ut kjernehuset av eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaka i nedre del av ovnen ved 175° i 50-60 minutter.
 
6. Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Prøv også:
Langpannekake med sjokolade
Hvit sjokolademousse med jordbær
Sjokolade- og ­bringebærmuffins