Synes du er en utfordring å lage eggerøre til mange?
I videoen over guider kokk Bård Greni deg gjennom hvordan du lager en stor porsjon eggerøre. - Det viktigste er å ha en stor bolle og en stor gryte! Til tyve personer beregner kokk Bård Greni tyve egg.
Knekk alle eggene i bollen og bruk godt med salt og pepper. Ha i fløte, rundt en desiliter. Bård forklarer at han alltid bruker smør for å få den gode smaken på eggerøra, men du kan bruke det du selv liker best.
Les også: Slik posjerer du egg
Pisk eggerøra godt sammen slik at eggeplommene og eggehvitene ikke skiller seg.
Hell hele røra i gryta og bruk slikkepott til å røre rundt.
- De fire til fem minuttene du bruker på å jobbe med eggerøra er veldig viktig, følg godt med slik at det ikke brenner fast i bunnen, oppfordrer Bård.
Skrap langs bunnen av gryta rundt hvert femtende sekund for å føre den ferdige eggerøra til overflaten og la et nytt lag av eggerøre få komme til bunnen.
Det store trikset er å stoppe i akkurat riktig tid.
Eggerøra vil ettersteke selv om du tar den av varmen. Steker du den helt ferdig vil eggerøra bli for tørr.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger