Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik lager du fiskegrateng

Dette må være den ultimate familiemiddagen.

FISKEGRATENG: Den ultimate familiemiddagen som både store og små liker. Foto: Håvard Egge
FISKEGRATENG: Den ultimate familiemiddagen som både store og små liker. Foto: Håvard Egge Vis mer

Å få i barna fisk er en kjent utfordring blant foreldre.

Like kjent er løsningen på problemet: Fisken må maskeres.

Dette er ikke mat som er spesielt vanskelig å lage, og er naturligvis mye bedre og sunnere enn det du finner ferdiglagd på butikken (sjekk hvilke ferdigprodukter som er best i test her).


Den beste fiskegratengen Hjemmelagde fiskekaker eller disse kjappe fiskepinnene av laksefilet er supre å lage selv. Må jeg likevel velge meg én favoritt er det ningen tvil om at valget faller på fiskegrateng.

Grunnen til det er at min fiskegrateng rett og slett er vanvittig god. Du kommer til å skjønne hva jeg mener om du gidder å lage den (det er minst like enkelt som å lage lasagne).

Hvis noen rundt bordet vil fortelle deg at de synes frossenvarianten er bedre så kommer du til å begynne å le.

Hemmeligheten er å tilsette eggeplommer, stivpiskede eggehviter, samt revet sitronskall, sitronsaft, worcestersaus, muskatnøtt og kajennepepper i sausen. Og selvfølgelig salt, på alle stadier - i makaronivannet, i fiskevannet og i sausen.

Med kokte poteter, råkost og smeltet smør med purreringer er det faktisk på sin plass å dra fram et glass hvitvin til dette.

Fiskegratengrestene fryser du ned om du vil. Legg merke til at den fryste fiskegratengen bør varmes i ovnen direkte fra frossen tilstand.


Les også:

Slik blir blomkålen god

Slik lager du perfekt potetmos

Lag is på 30 sekunder

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media