OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Her Christopher Sjuves oppskrift på linsesuppe. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Her Christopher Sjuves oppskrift på linsesuppe. Foto: Erik HannemannVis mer

Slik lager du god linsesuppe

Denne linsesuppa er bedre enn din. Eller?

|||

Det er ikke mange år siden linsenes status i beste fall kan kalles kjedelig. Jeg tror vi må gi Fedon Linberg mye av æren for at linsenes renomé ble gjenopprettet.

Når det er sagt har linsene fått et sunnhetsimage. Det kan være et problem. Noen kan misforstå og tenke at linser bare er for helsefreaker. Det er det ikke.

Årsaken til helseimaget er antakelig at linsene har såkalte langsomme karbohydrater. Retter med linser kan dermed få innpass i en lav-karbomeny.

Det finnes mange typer linser. Alle er billige (noen unntak). Ingen blir overrasket over at hver tredje linse kommer fra India, men at Canada kommer på andreplass er ikke helt opplagt (Kilde: Saskpulse). Nok linse-funfacts.

Jeg liker linsesuppe samme hvor raske eller langsomme karbohydratene er. Min variant er ikke revolusjonerende, bare veldig god og solid. Den begynner med en klassisk soffrito som jeg tilsetter litt gulrot og litt stangselleri. Og så topper jeg med litt deilig, stekt chorizo. Min oppskrift finner du nedenfor.

Her finner du seks andre gode oppskrifter på linser. Har du en annen oppskrift på linsesuppe som du vil dele med andre? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør


INGREDIENSER, 2 porsjoner
200 g linser, gjerne røde
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk gulrot
10 cm selleri
1 bk tomat
vann
2 ss flytende buljong
20 cm chorizopølse (spansk pølse)

FREMGANGSMÅTE Hakk løken og stek den gyllen i stekepanna.
Hakk gulrot, selleri og stek det i noen minutter sammen med løken. Knus hvitløken og ha det i stekepanna i ett minutt. Ha i tomatene.
Ha i linsene (NB! noen linser må bløtlegges før de kokes), buljong og vann. La det koke i ca 20 minutter eller til linsene er kokt. Om det blir for tykt kan du ha i litt mer vann.
Kjør det glatt med med stavmikser. Stek raskt noen pølsebiter og servér suppa med pølser på toppen. Pynt eventuelt med litt timian.

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.