Slik lager du herlige desserter med sesongens friske bær

Sommerfavoritter fra Karla Siverts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

På kjøkkenet hos Karla Siverts er kurver med nyplukket bringebær, blåbær, solbær og rips klare til bruk.

Ei rykende varm formkake er akkurat tatt ut av ovnen, og står og kjøler seg ned før glasuren skal legges på.

Rips trenger søtt følge - Dette er ei kjempegod og saftig bærkake med rips og pistasj. Jeg fikk smake den første gang hos en kollega, og den har blitt en av mine favorittkaker nå på sensommeren. Rips er nydelig, så norsk og fin. Men den trenger litt søtt følge, enten det nå er god vaniljesaus eller ei søt kake, sier Karla.

Det er lurt å vente med å plukke ripsen til den er skikkelig moden, da får du både den friske syrligheten og milde sødmen som ripsen har på sitt beste.

Karla er glad i å plukke bær, og besøker gjerne hager med gode bærbusker. Aller best liker hun en skogstur i områder der det finnes mye villbringebær.

- Det er jo bare det beste. Villbringebærene er så søte og fulle av smak, sier Karla.

Arme riddere med nyrørte bær Hun serverer bærene ofte helt enkelt nyrørt med litt sukker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer