OPPSKRIFT PÅ JULEBRØD: Det er enkelt, godt og perfekt på en søndag i julstria. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ JULEBRØD: Det er enkelt, godt og perfekt på en søndag i julstria. Foto: Christopher SjuveVis mer

Slik lager du julekake

Det er latterlig enkelt å få det godt!

Det er umulig å ikke like julekake. Og alle får det til!

Med julekake i ovnen vil duftene fra ovnen få deg i julestemning.

Oppskriftene på de vanligste julekakene er heldigvis av enkleste sort. Det er kanskje derfor de stadig lages.

Selv har lagt hode på blokka: Jeg vil heller andre gode kaker og her finner du de gode julekakene.

Og: Ikke glem å bake lucia-katter i morgen.

Julekake - en anakronisme Julekake havner et sted mitt i mellom vanlige julekaker og vanlig brød. Men, julekake har det med å bli spist opp (til forskjell fra en del julekaker).

Å bake en julekake krever ikke noen spesiell teknikk eller talent for den sakens skyld. Rør smør og sukker hvitt, bland inn egg og resten av ingrediensene. Bak i ovnen - og vips! Så er du i mål.

Hva har man på julekaka? Her er det mange muligheter, og heldigvis få regler.

Her er noen forslag over hva du kan ha på julekaka:

Meierismør Brunost Gulost Sylte Sennep og sylte Sirup og juleskinke
Oppskriften finner du under:

JULEKAKE Julekake er gammeldags og knallgodt!

Ingredienser:
250 g smør
125 g sukker
3 stk egg
1 kg mel
2,5 dl kremfløte
2,5 dl melk
2 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1,5 dl rosiner
5 stk aprikos, tørkede

Fremgangsmåte:
I en stor bolle, rør smør og sukker hvitt.

Knekk i ett og ett av eggene. Rør dem inn.

Ha i vaniljesukker, bakepulver, kardemomme, rosiner og aprikoser.

Ha i litt og litt av melet og kna det til en jevn deig. Ha deigen ut på bordet. Bruk mer mel om det trengs.

Del deigen i to. Lag to kuppelformede kaker - eller ett kjempestort brød.

Smør et stekebrett.

Pisk ett egg. Pensle på brødet.

LETT Å LAGE: Julekake er noe alle kan få til! Foto: Christopher Sjuve
LETT Å LAGE: Julekake er noe alle kan få til! Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Bak dem på 175 grader i ca 1 time. (Legg til ca 10 minutter om du laget ett stort brød).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2700!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Slik lager du pinnekjøtt


Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PASSE TIL MYE: Julekake kan spises sammen med både brunost, gulost, juleskinke og sylte. Foto: Christopher Sjuve
PASSE TIL MYE: Julekake kan spises sammen med både brunost, gulost, juleskinke og sylte. Foto: Christopher Sjuve Vis mer