Slik lager du «kaviar» av alt

Et triks så enkelt, at absolutt alle kan klare det.

SKINNET BEDRAR: Vi er villig til å sette penger på at du ikke klarer å gjette hva wakame og ingefærsilden er toppet med. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO
SKINNET BEDRAR: Vi er villig til å sette penger på at du ikke klarer å gjette hva wakame og ingefærsilden er toppet med. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Lyst til å imponere ved hjelp av triks inspirert av den molekylærgastronomiske verden? Vel, heldigvis trenger det ikke å være så vanskelig som det høres ut som. I praksis er det snakk om potetrester, nærmere bestemt sagogryn.

Det som selges i Norge som sagogryn (ekte sagogryn blir fremstilt av stilvelse fra den indonesiske sagopalmen) er potetstivelse formet til små kuler. Det er en råvare som alltid har vært i salg, men som mange ikke har smakt på siden 70- eller 80-tallet.

Det er Jostein Medhus, kaptein for det norske kokkelandslaget og mat og drikkefaglig rådgiver ved Kulinarisk Akademi, som tipset oss om denne enkle måten å imponere på.

Og her er oppskriften på hvordan du lager kaviar med sagogryn. Det lager seg nesten selv.

Mer gammel mat på nye måter: Luftfritert, og det smaker godt!

Slik gjør du det: Kok opp sagogrynene slik det er anvist på pakken. Når de begynner å bli blanke, heller du av vannet, og så heller du over det du vil at «kaviaren» din skal smake. La det stå i et par timer for å trekke til seg smaken og voilà: Smak i perleform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer