Slik lager du krokanis

Lag din egen is og bli genierklært.

OPPSKRIFT PÅ KROKANIS: Det er moro å lage krokanis! Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KROKANIS: Det er moro å lage krokanis! Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

Om du skal imponere noen (eller deg selv) må du lage ting fra bunnen. Saus for eksempel. Da får du raskt en høy stjerne. Du kan også imponere med den beste eplekaken i verden eller hva med tiramisu?

Men du blir ikke genierklært før du kan lage is.

Det er noe magisk over å lage sin egen iskrem. Og om ikke du er enig kan du være sikker på at alle barn er det. Når du lager is vil de tenke at du er overnaturlig. At du har mystiske og fabelaktige evner.

For hvem kan vel begripe at litt melk, en slump fløte, en kopp sukker og noen eggeplommer kan bli til noe så vidunderlig som is?

Jeg husker godt første gangen jeg så en is-oppskrift. Det var på et loppemarket vi uforvarende hadde snublet over på ferie ett eller annet sted i Danmark. Mamma og pappa syntes det var litt rart at det eneste gutten deres ville ha var en kokebok med det megetsigende navnet "Ægg". Men, de spanderte en tier og latet som ingenting.

De skjønte jo ikke at jeg hadde funnet en av verdens best bevarte hemmeligheter i den boka: "Hvordan lage din egen iskrem?".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.