KYLLINGFAJITAS: Ny fredagsfavoritt? Foto: Håvard Egge
KYLLINGFAJITAS: Ny fredagsfavoritt? Foto: Håvard EggeVis mer

Slik lager du kyllingfajitas

Denne taco-erstatteren er helt uten pulver.

|||

I Norge er det fortsatt taco som regjerer på fredagskveldene, til tross for at det finnes mange gode alternativer.

Vi har tidligere gitt tips til alternative meksikanske favoritter med oppskrifter på både quesadilla og burritos.

Denne gang beveger vi oss over grensen til USA for å lansere enda en kandidat til fredagsmiddagen. Fajitas ble nemlig funnet opp i den tidligere meksikanske delstaten Texas.

Her laget opprinnelig cowboyene fajitas av oksekjøtt som de kuttet i strimler, men i dag er det også vanlig å bruke kylling, scampi eller svin.

Kjøttet skal egentlig marineres før det stekes eller grilles, men jeg pleier å lage en krydderblanding som jeg steker kyllingen i. I stedet for å ha limesaften i en marinade tilsetter jeg dette mot slutten for å få friskhet i retten.

Både epleeddik og mild honning fungerer som gode smaksforsterkere. Sammen med rødløk og paprika hjelper disse til med å skape sødmen som skiller Tex-mexkjøkkenet fra det meksikanske.

Vil du ha enda et fredagsalternativ fra tex-mexkjøkkenet kan du også prøve denne chili con carnen.

Les også:

Smaken av Mexico på rekordtid

Slik lager du burritos

Chili con carne


Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


Oppskrift på kyllingfajitas:

Server kyllingfajitas med tomatsalsa, avokado og rømme eller yoghurt.

INGREDIENSER:

2 store eller 4 små kyllingbryst i strimler
2 stk rødløk i skiver
1 stk rød paprika i skiver
4 fedd hvitløk, finhakket
1 stk chili, finhakket
1 ts mild honning
2 ts epleeddik
en kvart bokshakkede tomater
1 stk lime
frisk koriander
tortilla
olje til steking
salt
pepper

Krydderblanding

........
1 ts maldonsalt
2 stk nellikspiker
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
10 stk svarte pepperkorn
1 ts paprikapulver
2 ts chilipulver

FREMGANGSMÅTE:

Start med å lage krydderblandingen: Rist nellikspiker, korianderfrø, spisskummenfrø og pepperkorn i en tørr og varm panne. Knus dette sammen med de andre ingrediensene i en morter eller krydderkvern.  

Stek rødløk og paprika blank på middels varme i litt av oljen. Skru opp varmen til middels høy mot slutten slik at løk- og paprikablandingen blir lett karamellisert.  

Ta løk- og paprikablandingen ut av stekepanna, men la oljen være igjen.

Tilsett eventuelt mer olje og brun kyllingstrimlene på høy varme. Tilsett chili, hvitløk og krydderblandingen underveis.

Skru ned varmen og rør inn honning og epleeddik. La det frese litt før du tilsetter hakkede tomater som kokes kjapt inn. Tilsett løk- og paprikablandingen mot slutten.

Skvis over limesaft og smak til med salt og pepper. 

Strø over hakket frisk koriander og server i varme tortillas.