Slik lager du lekker sommermat på ti minutter

Bra for helsa og passer til nesten alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Finnes det noe bedre enn nydampet sommerkål med litt godt smør på toppen?

Nå er endelig de elegante og sprø kålhodene på plass i grønnsakdiskene. Noen sier nykål, andre tidligkål eller sommerkål - vel verdt å glede seg over er den uansett.

- Ny, fersk kål er sommer for meg. Det er viktig å minne folk om de klassiske sommersmakene. Det er fenomenalt å kunne bruke av alle de gode råvarene som vokser nær oss om sommeren. Ferske råvarer er matkultur. Nykål og nypoteter, det er rett og slett godt, og så utrolig enkelt å tilberede, sier Arne Brimi.

Smørdampet nykål Han deler et kålhode i fire båter, og legger dem i litt dampende vann med rikelig med smør oppi. Etter noen få minutter løftes kålen ut og får ligge og renne av, før Brimi forsiktig plukker av bladene og fordeler dem utover et fat.

Han fordeler noen skjeer lodderogn utover bladene, kverner på pepper og strør over litt finhakket gressløk.

- Pass på å ikke dampe nykål for lenge. Da mister bladene den fine sprøheten sin, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer