Slik lager du marengs i mikrobølgeovn

Eller følg konditorens råd og bli marengsspesialist.

SØTT OG GODT: Riktig så lekre som disse blir ikke marengsen i mikroen, men smaken blir god og de små, luftige kakene gir desserten et festløft. Illustrasjonsfoto: JENS SØLVBERG/SAMFOTO
SØTT OG GODT: Riktig så lekre som disse blir ikke marengsen i mikroen, men smaken blir god og de små, luftige kakene gir desserten et festløft. Illustrasjonsfoto: JENS SØLVBERG/SAMFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen dessert klar til 17. mai, sier du? Og kanskje er du ingen stor baker? Da er det mulig vi sitter på selveste kriseløsningen: Marengs i mikroen.

Det er utrolig mye du kan lage i mikroen. Visste du for eksempel at du kan lage ditt eget potetgull i mikrobølgeovnen?

Like godt som Pavlova, som det tar noen timer å trylle frem, smaker det ikke. Men det er søtt og sprøtt, og duger til sitt bruk.

Og med tanke på at du bare trenger to ingredienser, og noen få minutter, er det kanskje innafor?

Har du derimot god tid, kan du prøve deg på ordentlig marengs. Oppskriften på en deilig pavlova finner du nedenfor.

Vitenskap Marengs er bakverk av typen «så enkelt og så likevel så vanskelig». De lette, søte kakene, som skal ha eksistert helt siden 1600-tallet, har både gitt hodebry og glede opp gjennom årene. For å lykkes må du holde tunga rett i munnen.

For marengs handler om kjemiske prosesser, om proteiner i eggehviten som rulles ut og strekkes når de blir pisket.

Følger du tipsene til konditor Elin Vatnar Nilsen er du på god vei til å bli en marengsspesialist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer