Slik lager du nordmenns nye livrett - pulled pork

I ovn, på grill eller i vår nye kjøkkenfavoritt slow-cookeren.

NAM! På gastropuben Nydalen Bryggeri og Spiseri i Oslo serverer de pulled pork i rause porsjoner i burgerbrød med poteter. Foto: HEGE HØPFNER
NAM! På gastropuben Nydalen Bryggeri og Spiseri i Oslo serverer de pulled pork i rause porsjoner i burgerbrød med poteter. Foto: HEGE HØPFNER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: På kort tid har kjøttetende nordmenn fått en ny favorittrett: Pulled pork.

Pulled pork er et samlebegrep om svinekjøtt som i utgangspunktet er litt trått, men som har stekt på lav varme i mange timer, til det er så mørt at du kan plukke det fra hverandre med to gafler.

Derav navnet pulled pork, eller plukksvin, om du vil.

Ulike ferdigvarianter av pulled pork har vært i butikk en stund, dessverre med varierende resultat.

Men lite vellykket ferdigmat er ingen grunn til å forkaste en matrett du fint kan lage selv, og her gir vi deg tre måter å lage den på.

Det kjipeste kjøttet Du kan lage pulled pork av nesten alle kjøttstykker, og det kan fint være bein i dem også. Poenget er jo at det får så lang steketid at det faller fra hverandre, og da er det enkelt å plukke det fra beina.

Ifølge matprat.no er det vanligst å bruke marmorert svinenakke eller svinebog, men du kan også bruke kjaker og høyrygg. Magre svinestykker, som filetene, sparer du til noe annet.

Selv om pulled pork, med karakteristisk søtlig marinade eller krydderblanding er mest vanlig, er det også fullt mulig å lage tilsvarende retter fra andre dyr, for eksempel storfe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer