Slik lager du perfekte karbonader

Ingen går forbi et fat med karbonader. Slik blir de best.

KARBONADER: Skal du lage karbonadene perfekte? Da er det noen gode råd og tips her. Foto: Erik Hannemann
KARBONADER: Skal du lage karbonadene perfekte? Da er det noen gode råd og tips her. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karbonaden er alle koldtbords konge. Det er det eneste fatet ingen går forbi.

På et tradisjonelt koldtbordt opererer vi innenfor temmelig strenge karbonadekonvensjoner. Ta formen, for eksempel. Det skulle jo tatt seg ut å servere sirkelrunde karbonader!

Folk ville reagert med vantro, avsky og det ville bli full forvirring:

- Er dette karbonader? Det er vel en hamburger, eller hva? Hvor er brødene?

Nei, det er viktig å få dreisen med den karakteristiske, ovale karbonadeformen først som sist.

Kjøttdeig? Men formen er ikke det eneste som karakteriserer karbonaden.

Selv de mest dyslektiske blant oss må medgi det språklige slektskapet mellom karbonadedeig og karbonader. Så la det ikke være tvil: Lag karbonader av kjøttfarse med lite fett. Vanlig karbonadedeig inneholder seks prosent.

Alle som har stått ved en kvern og malt opp tonnevis med karbonadedeig blir slått av hvor rent og fettfattig det kjøttet som brukes er. Med så lite fett krever det noe som setter smak. Det er her pepperet kommer inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer