Slik lager du perfekte pannekaker

Charlotte viser deg hvordan.

(Dagbladet): Det finnes knapt noen mer populært å lage til middag enn pannekaker. Det er enkelt, og det går fort. Og er du av den kreative typen, er variasjonsmulighetene endeløse.

- Dette er en rett du bare må kunne lage, sier Dagbladets kokk Charlotte Mohn.

Dette trenger du: - 2 kopper mel
- 2 kopper melk
- 2 egg
- Én teskje sukker
- Litt salt

Slik gjør du det: 1. Rør sammen røra til alle klumpene er bort
2. La røra svelle i rundt 30 minutter før du begynner steikinga.
3. Ha olje, og eventuelt litt smør, i steikepanna, og helle i ei øse med røre. Bruk sterk varme.
4. Snurr panna rundt, så røra dekker hele bunnen.
5. Pannakaka er klar til å snus når overflaten begynner å størkne.

Servér med ditt favorittilbehør. Charlotte er svak for rørte blåbær, men også rømme, sukker, sitronsaft, brunost, lønnesirup, iskrem, og alle varianter av rørte bær fungerer fint.

Mange varianter Oppskriften er bare én variant, du kan blande nesten hva du vil i røra.

- Fleskepannekaker er en klassiker. Steik baconbiter i panna før du har på røra, så blir det skikkelig middag, sier Charlotte.

Det skal ikke mer til enn litt rømme og kanel, så har du faktisk vaffelrøre.

En verden av pannekaker For noen hundre år siden trodde alle at verden var flat som en pannekake. Kanskje det er derfor du finner dem over hele verden.
På franske fortauskaféer lager de crêpes mens du ser på, disse ligner ofte på norske pannekaker. Den amerikanske varianten er gjerne litt tykkere, og inneholder ofte bakepulver for litt mer volum. Ikke helt ulike norske sveler. I mange land i Asia får du bananpannekaker.