Slik lager du pizza i stekepannen

Sitter du på en hybel uten stekeovn, eller på en enkel hytte med to gassbluss? Slik stopper du pizzasuget.

PANNEPIZZA: Vi har laget pannepizza i ordets rette forstand. FOTO: Øivind Lie
PANNEPIZZA: Vi har laget pannepizza i ordets rette forstand. FOTO: Øivind LieVis mer

Kanskje dette minner deg om studenthybeldagene. Da du i ren desperasjon stekte ferdigpizzaen i stekepannen. Da kan vi forsikre deg om at dette er noe helt annet. Dette blir god pizza, og den skal lages fra bunnen.

DEIG: Kjevle ut deigen. den skal bli like stor som búnnen av pannen. Stek den først på den ene siden, under lokk. Deretter på den andre siden uten lokk. Bruk  middels varme. FOTO: Øivind Lie
DEIG: Kjevle ut deigen. den skal bli like stor som búnnen av pannen. Stek den først på den ene siden, under lokk. Deretter på den andre siden uten lokk. Bruk middels varme. FOTO: Øivind Lie Vis mer

INSTRUKSJONENE FINNER DU HELT NEDERST I SAKEN!

Brent eller bløt Det du sikkert har erfart, hvis du har prøvd hybelvarianten, er at den kan stekes til osten smelter, men da blir den brent under. Legger du på et lokk for å få opp varmen, ender pizzaen opp som en våt klut.

Opp ned Trikset er å steke delene hver for seg -og opp ned.

OST: Legg osten i pannen. Bruk litt smør eller olje. FOTO: Øivind Lie
OST: Legg osten i pannen. Bruk litt smør eller olje. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Oppskriften på en perfekt pizzabunn finner du her, og lager du sausen finner du oppskriften på den her.

Panne som slipper Du må bruke en panne med slipp-belegg, og den må ha lokk. Bruk også litt olje når du steker.

PEPPERONI: Legg i pepperonipølsene. Løsne litt på ostelokket slik at det ikke henger fast i pannen. FOTO: Øivind Lie
PEPPERONI: Legg i pepperonipølsene. Løsne litt på ostelokket slik at det ikke henger fast i pannen. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Nederst ser du hvordan du gjør det steg for steg.

SAUS: Legg i sausen. Her ligger sausen litt langt ut i kantene. (Det får du svi for når du snur pannen) FOTO: Øivind Lie
SAUS: Legg i sausen. Her ligger sausen litt langt ut i kantene. (Det får du svi for når du snur pannen) FOTO: Øivind Lie Vis mer

Les også:
Slik blir pastaen morsom igjen
Oppskrifter med bare fem ingredienser
God middag på ti minutter

BUNNEN: Legg i bunnen. Trykk den lett ned i fyllet og vri forsiktig. FOTO: Øivind Lie
BUNNEN: Legg i bunnen. Trykk den lett ned i fyllet og vri forsiktig. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SNU: Legg hånden på bunnen av pizzaen og snu pannen. Hold den noen sekunder. Vips, så har du en pizza i den ene hånden og en stekepanne i den andre. FOTO: Øivind Lie
SNU: Legg hånden på bunnen av pizzaen og snu pannen. Hold den noen sekunder. Vips, så har du en pizza i den ene hånden og en stekepanne i den andre. FOTO: Øivind Lie Vis mer