OPPSKRIFT PÅ SITRONSALT: Sitronsalt brukes til å heve smaken på mange retter. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ SITRONSALT: Sitronsalt brukes til å heve smaken på mange retter. Foto: Erik HannemannVis mer

Slik lager du sitronsalt

Det lille trikset hever smaken.

Noen ganger dukker det opp små tips og triks som gjør hverdagen litt morsommere. Det kan være hvordan du lager en gulrotkake på fem minutter, eller hvordan potetene blir sprø med ristetrikset eller hvordan du serverer laks på lekker måte.

Og så; sitronsalt?

- Hæ? Hva er det?

Jo, oppskriften er temmelig enkel (se nedenfor). Og det er som høres ut, salt med sitronsmak.

Det du gjør er å rive sitronskall og legge det i en skål sammen med sitronsaften du klemmer ut. Så heller du salt, flaksalt, over og lar det tørke.

Hva er poenget? Hva skal jeg med det?

Og her kommer vi til poenget. Med sitronsalt er det veldig mange ting som blir litt bedre enn det ellers ville vært. Jeg har satt sammen en kjekk liten liste over ting jeg vet det funker på. Dersom jeg hadde laget en liste over ting jeg er ganske sikker på blir bedre, sammen med ting jeg er villig til å prøve, hadde det nok blitt trangt på Internett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ting som blir bedre med sitronsalt - særlig når det er grillet:
laks tomater kylling asparges hvit fisk squash kamskjell chevre Dersom det er flere som har erfaringer med sitronsalt oppfordrer jeg herved alle til å bruke Facebook-siden eller kommentarfeltet nedenfor.

Oppskriften finner du nedenfor.

(Over 10.000 følger Sjuve på Facebook)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir laksen god

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.