OPPSKRIFT PÅ SITRONSORBET:  Det er deilig med litt syre i varmen. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ SITRONSORBET: Det er deilig med litt syre i varmen. Foto: Erik HannemannVis mer

Slik lager du sitronsorbet

Har du lyst på noe friskt og godt? Sjekk her.

En sitronsorbet appellerer til to sider i mennesket: den syrlige og den søte.

Du kommer langt med en himmelsk sjokoladeiskrem eller en drøm av is med karamell og pinjekjerner. De vipper søtmunnene av pinnen, men de gjør ingenting for en som liker noe med motstand. Noe syrlig. Noe friskt!

Her kommer sitronsorbeten inn. En som liker syre elsker en sitronsorbet.

Når lager du sitronsorbet? Jeg skal straks innrømme at jeg er en som digger mektige desserter. Og når jeg lager sitronsorbet gjør jeg det enten for andre - eller jeg serverer det som et avbrekk i et større måltid. En sitronsorbet er så frisk at den visker ut en reinsdyrstek du nettopp har spist fra hukommelsen - og du føler at måltidet kan begynne på nytt igjen.

Uansett: Sitronsorbeten tilfører et hvilket som helst måltid noe nytt, annerledes og friskt. Og det beste av alt: Det er superenkelt å lage!

I prinsippet klemmer du ut sitronsaft, blander den med sukker og fryser det.

Jeg har servert sitronsorbeten i en honningmelon - men det er ikke noe must. Litt sitronskall og noen mynteblader gjør seg også.

(Over 13 000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.