Slik lager du sommerens saftigste burger

- Ikke gå for den magre varianten, sier Karla Siverts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Den fristende, nygrillede burgeren med god, norsk ost, fennikelslaw laget med chilimajones og hjemmelaget burgerbrød er ikke så lett å gape over, både høy og bred som den er.

Men Karla er burgerentusiast og spiser gjerne med hendene.

SKIKKELIG GOD BURGER: - Jeg liker best at kjøttet smaker kjøtt, sier Karla Siverts. Hun krydrer bare med salt og pepper, men det er selvfølgelig fritt fram med mer krydder for dem som foretrekker det. Foto: METTE MØLLER
SKIKKELIG GOD BURGER: - Jeg liker best at kjøttet smaker kjøtt, sier Karla Siverts. Hun krydrer bare med salt og pepper, men det er selvfølgelig fritt fram med mer krydder for dem som foretrekker det. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Det gjør ikke noe om det renner litt, det er nettopp noe av sjarmen med en saftig burger.

Kjøttdeigen må ikke være for mager - En god burger er avhengig av gode råvarer. Jeg bruker grovkvernet kjøtt med godt med fett i. Ikke gå for den magre varianten av kjøttdeig, kjøttet må ha smak, sier Karla.

Hun anbefaler å kverne kjøttet sjøl eller få en slakter til å kverne det opp.

KARLA SIVERTS: Dagbladets nye matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på Michelin-restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms mesterkokk». Foto: METTE MØLLER
KARLA SIVERTS: Dagbladets nye matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på Michelin-restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms mesterkokk». Foto: METTE MØLLER Vis mer

Kjøttdeigen krydrer hun bare med salt og pepper før hun former den til store, runde burgere.

- Jeg liker best at kjøttet smaker kjøtt. Men her er det selvfølgelig fritt fram med mer krydder for dem som foretrekker det, sier Karla.

Burgeren griller hun på kraftig varme ett minutt på hver side. Så legger hun den på sidevarmen og tar på rikelig med ost. Bruk gjerne ost med mye smak, og legg på lokk slik at osten smelter.

Med fennikelslaw og hjemmebakt burgerbrød - Server burgeren med en skive bifftomat og litt frisk hjertesalat. En god dressing er viktig, og her er min favoritt en fennikelslaw laget med nykål, fennikel, epler og en nydelig chilimajones. Smør gjerne litt ekstra chilimajones på burgerbrødet, så blir burgeren ekstra saftig, råder Karla.

ENDELIG FREDAG!

Denne artikkelen er fra Dagbladet Endelig Fredag.

Vi ønsker deg ei god helg!

Burgerbrødet bør være hjemmebakt og godt. Med en tykk og saftig burger inni blir ofte de masseproduserte kjøpebrødene klissete og lite delikate å spise.

Karla er veldig fornøyd med sin oppskrift, der mye elting, og heving i to omganger, hører med. Brødene er aller best luftige og nylagde, men egner seg også fint til frysing.

- Grill burgerbrødene kjapt før servering, da blir de ekstra gode, sier Karla Siverts.

Fikk du med deg denne? Disse brødene sikrer den gode helgefrokosten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer