Slik lager du temaki

Sushiwrap, tacosushi, håndrull: Enkel og morsom vri på sushimiddagen.

Dersom fredagstacoen møtte takeawaysushien og fikk et kjærlighetsbarn ville det hett temaki.

Temaki er halvåpne sushiruller, eller wraps med nori, tangark, i stedet for en tortilla.

Dette er god, gammeldags gatemat, og du spiser dem på samme måte som taco og wraps: Med hendene.

Trikset som gir myke tacolefser som ikke sprekker når du ruller dem.

Slik gjør du Fremgangsmåten er omtrent den samme som når du lager wraps, men i stedet for å forsegle rullen i bunn så fyllet ikke renner ut, er kremmerhuset halvåpent i bunn.

Dnn eneste regelen om du vil, er at det lønner seg å begynne med ris på tangarket, akkurat som når du lager makiruller.

1. Del et tangark i to, og legg én halvdel på tallerkenen med den matte siden opp.

2. Legg på ris og legg på ønsket fyll.

3. Rull og spis.

I videoen over viser Wilson Chung, kokk, sushikursholder, og produktutvikler for Blue Dragon, hvordan du kan gjøre det hjemme.

Hva skal du rulle? Du kan fylle makirullen med akkurat hva du vil. Du kan bruke rå fisk eller andre klassiske sushi-ingredienser, tempura (frityrstekte matbiter) eller kjøtt, eller en kombinasjon av disse.

I videoen over lager Chung en variant med avokado og stekt, strimlet biff.

Vi synes det er godt med de litt rene, rå fisk- og skalldyrsmakene til håndruller, og kan anbefale en enkel vri med laks, avocado, mango og ristete sesamfrø.

Det er heller ikke uvanlig å få servert temaki med en fast tunfiskrøre, eller helt enkle varianter med agurk eller revet gulrot og rettich (stor, gulrotformet japansk bete).

Lag sushi selv Det er ikke vanskelig å lage sushi, men det kan være greit å ta med seg et par små triks på veien.

I en serie videoer på Dagbladet viser Wilson Chung hvordan du enkelt kan lage sushi selv:

Slik velger du og koker sushiris
Slik prepper du sushiris

Slik lager du maki

Slik lager du uramaki - vrengte makiruller
Slik lager du nigiri
Slik lager du temari - sushiballer

Slik spiser du sushi

GJØR DET SELV: Du kan servere ingrediensene i skåler, og la middagsgjestene lage det selv.  Illustrasjonsfoto: JOERG LEHMANN / BON APPETIT / NTB SCANPIX
GJØR DET SELV: Du kan servere ingrediensene i skåler, og la middagsgjestene lage det selv. Illustrasjonsfoto: JOERG LEHMANN / BON APPETIT / NTB SCANPIX Vis mer