Slik lager du tortilla

Du har ikke vært i Spania før du har spist tortilla.

OPPSKRIFT PÅ TORTILLA: Vis respekt for denne spanske klassikeren. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TORTILLA: Vis respekt for denne spanske klassikeren. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  Du kan ikke si du har vært i Spania om du ikke har spist tortilla.Det er det samme som å si at du har vært i Spania om du ikke har laget paella.

Eller spansk skinke (den beste spanske skinka heter...). Det er også godt gjort å unngå å spise tapas. I det hele tatt er Spania full av kulinariske klassikere som man vil angre bittert på om man oppdager for sent i livet.

Tenk deg selv om 75-åring og du får servert en perfekt tortilla for første gang: - Hva? Hæ? Hvorfor har ingen fortalt meg om det her før?

Hvordan lage tortilla? Det er ikke noen heksekunst å lage en god tortilla, selv om det nok er mange spanske husmødre som gjerne vil beholde mystikken rundt denne kulinariske giganten.

Noen spørsmål må man dog stille seg:

- Skal det være løk i?

- Skal jeg fjerne oljen når potetene er ferdige?

- Skal jeg koke potetene først?

Mine svar er:

- Ja, løken setter god smak (trenger du flere argumenter?)

- Ja, ellers blir det for mye.

- Nei, det er ikke nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer