Du leser nå Dagbladet Pluss
DRUENE ER KLARE: : Sandro Boscaini har ansvaret for 400 hektar vinmark med amaronedruer. Før innhøstingen starter, smaker han på og sjekker druene flere ganger i uka, for å avgjøre når druene skal plukkes. Alle foto: Mette Møller
DRUENE ER KLARE: : Sandro Boscaini har ansvaret for 400 hektar vinmark med amaronedruer. Før innhøstingen starter, smaker han på og sjekker druene flere ganger i uka, for å avgjøre når druene skal plukkes. Alle foto: Mette Møller Vis mer

Slik lager «Mr. Amarone» den nye folkevinen

Den italienske vinbonden Sandro Boscaini (77) kalles bare Mr. Amarone, og han har aldri opplevd en bedre druehøst enn i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Sommeren har vært perfekt, og druene har fått vokse naturlig med varme soldager og akkurat passe mye regn. Årets vin kommer til å bli nærmest helt økologisk, sier Sandro, blunker og smiler på italiensk vis og skuer tilfreds utover vinmarkene sine i Valpolicella, rett nord for Verona og med vakre Gardasjøen som nærmeste nabo.

Her dyrkes druene som skal bli til amarone, den rødvinen vi nordmenn har vært villige til å betale mest for de siste årene og som er en suksess i store markeder som USA og Canada.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer