DRUENE ER KLARE: : Sandro Boscaini har ansvaret for 400 hektar vinmark med amaronedruer. Før innhøstingen starter, smaker han på og sjekker druene flere ganger i uka, for å avgjøre når druene skal plukkes. Alle foto: Mette Møller
DRUENE ER KLARE: : Sandro Boscaini har ansvaret for 400 hektar vinmark med amaronedruer. Før innhøstingen starter, smaker han på og sjekker druene flere ganger i uka, for å avgjøre når druene skal plukkes. Alle foto: Mette MøllerVis mer

Slik lager «Mr. Amarone» den nye folkevinen

Den italienske vinbonden Sandro Boscaini (77) kalles bare Mr. Amarone, og han har aldri opplevd en bedre druehøst enn i år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Sommeren har vært perfekt, og druene har fått vokse naturlig med varme soldager og akkurat passe mye regn. Årets vin kommer til å bli nærmest helt økologisk, sier Sandro, blunker og smiler på italiensk vis og skuer tilfreds utover vinmarkene sine i Valpolicella, rett nord for Verona og med vakre Gardasjøen som nærmeste nabo.

Her dyrkes druene som skal bli til amarone, den rødvinen vi nordmenn har vært villige til å betale mest for de siste årene og som er en suksess i store markeder som USA og Canada.

Druetørking

Men til tross for håndplukkede og perfekte druer ved innhøsting, kan Mr. Amarone ennå ikke være sikker på at 2015 blir en topp årgang.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn