Slik lever du bedre med Kols

Kols er den fjerde største dødsårsaken globalt og nasjonalt. Dette kan du gjøre for å få bedre livskvalitet.

EFFEKTIVT: Selv om trening har begrenset effekt på lungekapasiteten, bidrar fysisk aktivitet i betydelig grad til økt arbeidskapasitet, bedring av tung pust og økt livskvalitet, forteller seksjonsoverlege og lungespesialt Linda Breidablik ved Granheim lungesykehus. Foto: Scanpix
EFFEKTIVT: Selv om trening har begrenset effekt på lungekapasiteten, bidrar fysisk aktivitet i betydelig grad til økt arbeidskapasitet, bedring av tung pust og økt livskvalitet, forteller seksjonsoverlege og lungespesialt Linda Breidablik ved Granheim lungesykehus. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kols er en fellesbetegnelse på lungesykdommer som fører til kronisk hindret luftstrøm gjennom luftveiene. Luftveiene er betente og gassutvekslingen av oksygen mellom lunge og kretsløp er redusert, forteller Knut Sindre Mølmen (28) fra Krokstadelva.

Forskningsprosjekt

Mølmen er doktorgradsstipendiat ved Seksjon for Helse og Treningsfysiologi ved Høgskolen i Innlandet, studiested Lillehammer.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer