Slik lever du lenger

Fysisk aktivitet og godt sosialt nettverk er stikkordene.

SPREKE DAMER:   En regnfull høstdag stopper  ikke Liv Steffenrud (79, t.v.)  og Rita Tørnby (60) fra å  trene intervaller i bakkene. Fysisk aktivitet, sosialt  nettverk og livskvalitet gir  flere år med god helse. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SPREKE DAMER: En regnfull høstdag stopper ikke Liv Steffenrud (79, t.v.) og Rita Tørnby (60) fra å trene intervaller i bakkene. Fysisk aktivitet, sosialt nettverk og livskvalitet gir flere år med god helse. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En fersk serie med artikler publisert i det anerkjente tidsskriftet The Lancet tar for seg temaet aldring. Livskvalitet og følelse av mening med livet kan forlenge levetiden vår med to år konkluderes det med.

- Flere studier viser sammenhenger mellom opplevd livskvalitet og helse, og at personer som opplever dårlig livskvalitet på grunn av fysisk og psykisk sykdom dør tidligere, sier Ellinor F. Major, divisjonsdirektør for psykisk helse, Folkehelseinstituttet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer