+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik lever Idun (27) godt med ADHD

I oppveksten følte Idun seg ofte misforstått av andre. Nå ønsker hun å dele sin historie for å ta et oppgjør med fordommene.

STUDENT: Idun Margrete Bakke (27) studerer spesialpedagogikk ved Universitet i Oslo, og jobber 50 prosent på en barneskole. - Dagene mine ser veldig like ut. Det er viktig for meg å ha faste rutiner i hverdagen, sier hun. Foto: Ellen Jarli
STUDENT: Idun Margrete Bakke (27) studerer spesialpedagogikk ved Universitet i Oslo, og jobber 50 prosent på en barneskole. - Dagene mine ser veldig like ut. Det er viktig for meg å ha faste rutiner i hverdagen, sier hun. Foto: Ellen JarliVis mer

- Jeg håper min historie kan føre til at folk ser at det er mange måter å ha denne diagnosen på. Det er ikke sånn at vi som har ADHD er hyperaktive og sinte hele tiden, eller ikke klarer å fullføre noe, sier Idun Margrete Bakke (27).

Hun kommer fra Mysen i Østfold, men har bodd i Oslo siden 2010. Som barn var Idun høyt og lavt, og hadde en konstant uro i kroppen som hun mislikte og ikke skjønte hvor kom fra. Fram til slutten av barneskolen tenkte hun ikke noe særlig over at hun var annerledes enn jevnaldrende, men da hun kom i puberteten begynte hun å føle veldig mye på alt.

– Jeg ble overfølsom for hver minste lille ting som for andre var bagateller, men som for meg var verdens undergang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.