Du leser nå Dagbladet Pluss
HETSES: Jan Thomas, MDG-politiker Lan Marie Nguyen Berg og AUF-leder Mani Hussaini er blant flere offentlige personer i Norge som må takle hets og sjikane på nett.
HETSES: Jan Thomas, MDG-politiker Lan Marie Nguyen Berg og AUF-leder Mani Hussaini er blant flere offentlige personer i Norge som må takle hets og sjikane på nett. Vis mer

Netthets

Slik lever vi med netthetsen

Noen har trukket seg fra debatten, andre har lært seg å leve med det. MDG-politiker Lan Marie Nguyen Berg (30) tror mange bruker tastaturet på autopilot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært mange runder med kommentarer, hets og sjikanering.

«Vietnamesermegge». «Fittetryne». «Reis tilbake til Vietnam».

Tidvis har det stormet rundt MDG-politikeren Lan Marie Nguyen Berg (30). Og hun er ikke alene om å stå i den. Etter framveksten av sosiale medier og kommentarfeltets fødsel, har flere kjente ansikter blitt utsatt for hets og sjikane - enten det er politikere, artister, bloggere, samfunnsdebattanter og andre offentlige personer. Noen har trukket seg fra debatten, andre har lært seg å leve med det.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer