OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE: Rullekake med sjokoladekrem? Ja, det liker alle. Du også... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE: Rullekake med sjokoladekrem? Ja, det liker alle. Du også... Foto: Erik HannemannVis mer

Slik lykkes du med rullekake

Her er trikset du trenger.

For å inspirere til bakelyst kommer jeg i tiden framover til å komme med noen tips og triks. Som oppvarming har jeg laget en rullekake.

- Rullekake? Hørte jeg bestemor?

Nei. Det var meg. Jeg har møtt overraskende mye motstand og hån for min svakhet. For rullekaker. (Jeg er vant til denslags, også når jeg lanserer ertesuppe med kokt svineknoke eller fleskepannekaker til middag får jeg det samme, uforstående ansiktsuttrykket i respons).

Kanskje har jeg et annet forhold til dem enn andre. Verken moren min eller bestemoren min har vært ivrige rullekakebakere. Ei har noen menn begitt seg ut på det som virker umulig: Å rulle en kake sammen.

Hva er trikset for å lykkes med rullekake? Jeg har feilet mange ganger. Men det som tusenvis av husmødre verden over klarer - det skal pinadø jeg også få til. Det som oftest har gått galt, er at kaka har blitt for stiv og umulig å rulle sammen. Vel, da blir det ikke rullekake...

Det viktigste er å ikke steke for lenge. 8-10 minutter ser ut til å være nok i min ovn (på 180 grader). Det andre er å ikke la kaka tørke mens du holder på andre ting (som jeg har lett for å gjøre). Om kaka tørker, går det ikke an å rulle den sammen, og da blir det heller ikke rullekake...

Trikset er å bruke et kjøkkenhåndkle. Når kaka steker i ovnen, legger du et kjøkkenhåndkle på benken. Det må være større (eller minst like stort) som stekebrettet ditt. Dryss et raust lag med sukker på kjøkkenhåndkleet. Når du tar kaka ut av ovnen, hvelver du den på kjøkkenhåndkleet. Vanskelig?

Du kan bruke den feige metoden, som jeg bruker: Dryss sukker på kaka, legg på kjøkkenhåndkleet og legg et stekebrett på toppen. Nå kan du trygt hvelve det rundt...

Og så ruller du elegant hele kaka inn i kjøkkenhåndkle. Nå kan du kose deg med å lage sjokoladekremen!

Sjokoladekremen - hva må du huske på? Ikke så mye. Men det er kjekt å vite hvordan du smelter sjokolade på en sikker måte. Og resten er grei skuring: Rør smør og sukker hvitt, bland inn smeltet sjokolade, eggeplomme og kakao.

Hele oppskriften finner du nedenfor - og du finner flere varianter her.

Husk at du kan lage rullekake, kan du også lage Charlotte russe...

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.