Flyreiser:

Slik lyver nordmenn til seg rabatt på flyet. - Kan nektes adgang

Og nå kan flyturene ende hos politiet.

I KØ FOR FLYREISER: Ungdom som kjøper ungdomsbilletter blir sjelden kontrollert ved flyplassene. Men blir man tatt for å lyve på alderen kan prisen bli veldig høy. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
I KØ FOR FLYREISER: Ungdom som kjøper ungdomsbilletter blir sjelden kontrollert ved flyplassene. Men blir man tatt for å lyve på alderen kan prisen bli veldig høy. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nordmenns jakt på billige flybilletter øker i takt med reiselysten. Flyselskapene har aldri hatt flere billige flybilletter enn nå, men samtidig har det heller aldri vært flere passasjerer som vil kjøpe dem, så risikoen for at de billigste billettene allerede er solgt er dermed ganske stor.

Men noen går ekstra langt for å betale minst mulig for billettene. Som for eksempel å bestille ungdomsbilletter selv om de er over de aktuelle aldersgrensene. De lyver på alderen - får rabatter de ikke skal ha - og satser på at det ikke er alderskontroll på flyplassen.Nå strammer flyselskapene grepet og øker kontrollaktiviteten. Og dersom man blir tatt vil selskapene sjekke tidligere billettkjøp for å sjekke historikken.

Les mer: Dette må du vite før du bestiller denne flybilletten

Misbruk

— Ja, vi opplever stadig at denne ordningen, som er ment for ungdommer og unge voksne i etableringsfasen, blir misbrukt. Vi foretar regelmessige sjekker og dersom du blir avslørt i svindel – som dette faktisk er – så blir du nektet å fly og i verste fall anmeldt, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer