Slik oppfyller du veteranbildrømmen

Du sparer tusener på å importere selv.

GAMMEL SVENSKE: Peder Nielsen (33) fra Oslo deler bilinteressen til pappa Dag-Henning (59). Nylig slo sønnen til og kjøpte veteranbilen han har hatt sansen for lenge - en 1972-modell Volvo 142 Sport. Foto: STEIN INGE STØLEN / AUTOFIL
GAMMEL SVENSKE: Peder Nielsen (33) fra Oslo deler bilinteressen til pappa Dag-Henning (59). Nylig slo sønnen til og kjøpte veteranbilen han har hatt sansen for lenge - en 1972-modell Volvo 142 Sport. Foto: STEIN INGE STØLEN / AUTOFIL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du Dagbladets bilsaker.Autofil/Dinside: 500 kroner i forsikring, 425 kroner i årsavgift, 6037 kroner i engangsavgift og null verditap - du sparer tusener på å importere selv.

6037 kroner er tallet du må huske når du skal importere en veteranbil på egen hånd.

Det er den faste avgiften staten skal ha ved registrering.

Ved siden av merverdiavgiften er dette de eneste kostnadene du trenger å bekymre deg for hvis du er fristet til å hente en gammel flamme fra utlandet.

Avgiftsfritak for veteraner Grunnen til denne lave satsen er et avgiftsfritak ved biler klassifisert som veteran, altså de som er over 30 år gamle.

Det betyr at den beryktede norske engangsavgiften som tar utgangspunkt i både effekt, utslipp og vekt, utgår fullstendig. For bilfrelste nordmenn er dette nesten for godt til å være sant.

Det betyr at det ikke blir gjort forskjell på motorvolum og effekt ved import: En diger amerikaner med 7-liters motor og hundrevis av hestekrefter koster nøyaktig det samme å importere som en knøttliten Fiat 500 med tosylindret symaskin i hekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer