Digitalisering:

Slik opplever eldre sosiale medier

Utviklingen går stadig fortere, og det er ikke bare besteforeldregenerasjonen som sliter med å holde følge.

SOSIAL TILGJENGELIGHET. Eva Stenersen bruker Facebook til å følge familie og nære venner. Petter Bae Brandtzæg forsker på sosiale medier. Foto: Britt K. Andersen
SOSIAL TILGJENGELIGHET. Eva Stenersen bruker Facebook til å følge familie og nære venner. Petter Bae Brandtzæg forsker på sosiale medier. Foto: Britt K. Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En gjennomsnittsdag er 87 prosent av alle nordmenn på internett. Nesten 70 prosent i aldersgruppen 60 pluss bruker Facebook, mens rundt 11 prosent er på Twitter.

Siden 2009 er antall seniorer som bruker internett daglig firedoblet. Primært gjelder dette yngre eldre, 60- og 70-åringer. Facebook har 1,87 milliarder brukere på verdensbasis. Hovedtyngden er 30- og 40-åringer. Men tilfanget av yngre seniorer er økende. De eldste representerer hovedtyngden av ikke-brukerne.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer