Slik overlever du på høye hæler

Disse tipsene gjør høye hæler mer behagelig å gå med.

HØYE HÆLER: Her er eksperttipsene som gjør høye hæler til en lek. Foto: AP
HØYE HÆLER: Her er eksperttipsene som gjør høye hæler til en lek. Foto: APVis mer

|||Høye hæler er ikke bare pent å se på, det er også et hjelpemiddel som gjør beina dine lengre og gir en mer kvinnelig gange.

Men man må lide for skjønnheten, det tar ikke lang tid før smerten overdøver den positive effekten.

Heldigvis finnes det enkle tips som raskt gjør de høye hælene mer behagelige å gå på.

Øvelse gjør mester For de fleste kreves det litt øvelse før man har teknikken inne, men det er ikke så mye som skal til før du er god.

- Er man nybegynner, kan det være lurt å starte med et par sko med medium hæl. Øv deg med skoene hjemme slik at du blir vant med dem, så er det ikke så lenge før du er klar for de ordentlig høye hælene på opptil 13 centimeter, forklarer Elisabeth Moe, innkjøp og markedskoordinator hos Bianco Norge AS.

Du vet du kan gå i skoen når den føles som en naturlig del av foten, og du kan opprettholde en naturlig gange.

- Om man ikke klarer å gå på en naturlig måte, bør man gå ned en hælhøyde, sier Tone Hartviksen, konseptansvarlig i DNA Shoes.

Husk at det heller ikke er bra å bruke høye hæler for ofte, årsaken til det finner du her.

Tenk på bredden Høyden utgjør en stor faktor for hvor enkle skoene er å gå i, men noe som er enda viktigere er bredden på hælen.

- Har pumpsen din en høy, men kraftig hæl, vil den føles mer stabil å gå på. Sålen på skoene kan også påvirke mye. En gummisåle vil for eksempel ha høyere friksjon, og vi dermed være vanskeligere å gli med, forklarer Hartviksen.

Flaks for alle som sliter med de høye hælene, er at sko med kraftige hæler er helt riktig i høst, så det er ingen grunn til å vakle på de tynne stilettene om det ikke føles behagelig.

- Kilehæl er en stor trend nå og vil fortsette til våren, så det er absolutt smart å investere i et par gode kilesko. De er mer stabile å gå på, sier Moe.

Dette gjør det enklere Om man ikke er vant til å gå med høye hæler, er et annet triks å se etter sko med innebygget platå i sålen.

- Om skoen har platå blir ikke skoene like høye som de ser ut, og platået gjør den i tillegg mye lettere å gå på, forteller Sissel Lien, daglig leder på Shoe Lounge.

Sko med innebygget platå har blitt veldig populært de siste årene, og det finnes massevis av varianter. De har en ekstra høy såle, som gjør at høyden på hælen føles kortere.

- Demper smertene Det aller viktigste for å kunne ha det behagelig i høye hæler, er å kjøpe en sko som passer. En trang sko vil klemme og garantert gi en dårlig kveld, mens en stor sko vil kjippe og gi gnagsår og usjarmerende ganglag.

- Om skoen har høy hæl, er det naturlig at foten vil skli fremover i skoen, og hoveddelen av vekten vil ligge på fremre del av foten. Et triks da er å gå opp en halv størrelse i skoen, og legge inn en halvsåle lengst fremme, forklarer Hartviksen.

Det finnes flere forskjellige innlegg og hjelpemidler til skoene, som skal gjøre de høye hælene mer behagelige å gå i.

Les også:

Skoene som gjør deg sexy

Slik bilr du trendy i strikk

Mat som gir sunt hår

Saken ble opprinnelig skrevet av Kamille for Klikk.no. Les her.