FORSKJELLIGE: Menn
&nbsp;<span style="background-color: initial;">og kvinner er ulike, også når&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">det gjelder utroskap. For&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">menn kan det være en tilfeldig&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">person, mens kvinner&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">gjerne allerede har en følelsesmessig&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">relasjon til den&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">hun seinere blir utro med.&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Foto: Alphaspirit / Shutterstock</span>
FORSKJELLIGE: Menn  og kvinner er ulike, også når det gjelder utroskap. For menn kan det være en tilfeldig person, mens kvinner gjerne allerede har en følelsesmessig relasjon til den hun seinere blir utro med. Foto: Alphaspirit / ShutterstockVis mer

Slik overlever forholdet utroskapen

Skaden kan repareres, mener eksperter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tenk deg at du er på julebord. En flørt med en kollega går for langt, og det oppstår en intim situasjon. Dere har sex, uten at det var planlagt. Dersom «du» i dette tilfellet er en mann, vil det være lettere for partneren din å tilgi enn hvis «du» er en kvinne. I hvert fall ifølge en forskningsstudie fra NTNU.

- Menn reagerer sterkere på seksuell utroskap, mens kvinner reagerer sterkere på emosjonelt utroskap.

Dette sier førsteamanuensis Mons Bendixen ved Psykologisk institutt, NTNU. Han er en av forskerne bak to studier publisert i Nordic Psychology og Personality and Individual Differences i 2015.

- Mer truende

Selv om kjønnsforskjellene er klare, understreker Bendixen at det er gradsforskjeller det er snakk om. Og at de individuelle utslagene er store.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn