Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik overlever forholdet utroskapen

Skaden kan repareres, mener eksperter.

FORSKJELLIGE: Menn
&nbsp;<span style="background-color: initial;">og kvinner er ulike, også når&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">det gjelder utroskap. For&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">menn kan det være en tilfeldig&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">person, mens kvinner&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">gjerne allerede har en følelsesmessig&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">relasjon til den&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">hun seinere blir utro med.&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Foto: Alphaspirit / Shutterstock</span>
FORSKJELLIGE: Menn  og kvinner er ulike, også når det gjelder utroskap. For menn kan det være en tilfeldig person, mens kvinner gjerne allerede har en følelsesmessig relasjon til den hun seinere blir utro med. Foto: Alphaspirit / ShutterstockVis mer

Tenk deg at du er på julebord. En flørt med en kollega går for langt, og det oppstår en intim situasjon. Dere har sex, uten at det var planlagt. Dersom «du» i dette tilfellet er en mann, vil det være lettere for partneren din å tilgi enn hvis «du» er en kvinne. I hvert fall ifølge en forskningsstudie fra NTNU.

- Menn reagerer sterkere på seksuell utroskap, mens kvinner reagerer sterkere på emosjonelt utroskap.

Dette sier førsteamanuensis Mons Bendixen ved Psykologisk institutt, NTNU. Han er en av forskerne bak to studier publisert i Nordic Psychology og Personality and Individual Differences i 2015.

- Mer truende

Selv om kjønnsforskjellene er klare, understreker Bendixen at det er gradsforskjeller det er snakk om. Og at de individuelle utslagene er store.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.