Noen liker brystet, andre liker låret, og noen vil helst fråtse i vinger.
Uansett hva du foretrekker, bør du kjøpe hele fuglen. Kiloprisen på kylling er langt lavere om du kjøper hele kyllinger og deler dem opp enn om du kjøper kun lår eller bryst.
BONUS: Når du deler opp kyllingen selv, kan du også hente frem det aller beste stykket på kyllingen, kyllingøstersen.
Mye å spare Ta for eksempel Stange-kylling fra Kolonial.no. For en hel kylling betaler du 236,80 kroner. Kjøper du lår og bryst separat, betaler du 231,50.
Da går du glipp av vingene og ikke minst skroget, som du kan koke verdens beste kraft på, en kveld du er hjemme allikevel.
Forskjellen er enda større om du velger helt vanlig kylling i butikken. En hel kylling koster cirka 50 kroner. To kyllingbryst koster 55 kroner.
Du sparer altså noen kroner dersom du velger en hel kylling fremfor to ferdigrensete bryst.
Tar du utfordringen? Slik laget vi ti måltider av én kylling
Del som proffeneDet er altså ingen tvil at det lønner seg å kjøpe hele kyllinger, men da må du også vite hva du gjør. For et maltraktert kyllingbryst er det ingen som har lyst på, og kiloprisen på kyllingstrimler eller -kjøttdeig er langt lavere enn for ferdige bryst.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger