Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik påvirker energidrikker kroppen din

Energidrikker er populært som aldri før, men er det smart å tilføre kroppen alt dette koffeinet og sukkeret?

ET ENERGISPARK: Energidrikker er ment å gi et kick til energien og «årvåkenheten» vår, slik koffein generelt er kjent for å gjøre med oss. <br>Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ET ENERGISPARK: Energidrikker er ment å gi et kick til energien og «årvåkenheten» vår, slik koffein generelt er kjent for å gjøre med oss.
Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Energidrikkutvalget har eksplodert de siste årene. Vi finner utallige merker og smaker, og du kan velge mellom høyt sukkerinnhold eller light versjonen. Hvorfor er dette blitt så populært, og hva gjør denne drikken med kroppen vår?

En«ungdomsgreie»

- Energidrikkene er blitt gjort «pop» i enkelte miljøer, og er etterhvert blitt en «ungdomsgreie» . Kjendiser, såkalte influencere (bloggere), og idrettsutøvere profilerer disse drikkene, og er dermed med på å bygge opp status for energidrikken. Unge vil assosieres til sine idoler, derfor tar de etter dem, forteller Therese Fostervold Mathisen. Hun er ernæringsfysiolog doktorgradsstipendiat ved Norges Idrettshøyskole.

Sentralstimulerende

Energidrikker inneholder generelt sukker og koffein, og så har de ulike produsentene også lagt til andre ingredienser (taurin, vitaminer etc.) som er ment å ha ekstra effekter, uten nødvendigvis noe dokumentasjon for dette. Du får også sukkerfrie alternativer, og da er det altså koffeinet og eventuelt disse tilleggsstoffene som gjenstår. De er ment å gi en kick til energien og «årvåkenheten» , slik koffein generelt er kjent for å gjøre med oss.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?