
Slik påvirker maten din diabetesrisiko
Franske forskere mener de har funnet en ny forklaring.
(Dagbladet): Syrebalansen i kosten kan være en av faktorene som påvirker risiko for type 2-diabetes.
FAKTA • Type 2-diabetes er en sykdom hvor sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt. Dette skyldes at kroppen ikke klarer å lage nok insulin.• Rundt 350 000 nordmenn har diabetes type 2. Av disse regner vi med at nærmere halvparten har diabetes uten selv å vite om det.• Antall nordmenn meddiabetes type 2 er firedoblet de siste 50 år.• Noen risikofaktorer er overvekt, lite fysisk aktivitet, røyking og høyt blodtrykk. Arvelige faktorer spiller også en viktig rolle.Kilde: DiabetesforbundetDet viser forskning publisert i tidsskriftet Diabetologia.
Dagbladet Pluss – de beste historiene
- Over 250 kvalitetsartikler hver måned
- Prisvinnende reportasjer og avsløringer
- Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
- Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
- Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
- Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
- Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
- Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
- Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-
Betal trygt med Visa eller Mastercard.