GODT FOR HELSA:  Et kosthold med mye animalske proteiner, øker innholdet av syre i kosten, mens grønnsaker og frukt nøytraliserer syren. Foto: COLOURBOX
GODT FOR HELSA: Et kosthold med mye animalske proteiner, øker innholdet av syre i kosten, mens grønnsaker og frukt nøytraliserer syren. Foto: COLOURBOXVis mer

Slik påvirker maten din diabetesrisiko

Franske forskere mener de har funnet en ny forklaring.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Syrebalansen i kosten kan være en av faktorene som påvirker risiko for type 2-diabetes.

FAKTA • Type 2-diabetes er en sykdom hvor sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt. Dette skyldes at kroppen ikke klarer å lage nok insulin.• Rundt 350 000 nordmenn har diabetes type 2. Av disse regner vi med at nærmere halvparten har diabetes uten selv å vite om det.• Antall nordmenn meddiabetes type 2 er firedoblet de siste 50 år.• Noen risikofaktorer er overvekt, lite fysisk aktivitet, røyking og høyt blodtrykk. Arvelige faktorer spiller også en viktig rolle.Kilde: Diabetesforbundet

Det viser forskning publisert i tidsskriftet Diabetologia.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn