Slik påvirkes kroppen av ekstremslanking

Kan i verste fall være livsfarlig.

GIKK NED 60 KILO:  Helene Drage (26) forteller åpenhjertig om hvordan slakingen og kroppsfokuset var i ferd med å ta overhånd. Foto: Privat  / helenedrange.com
GIKK NED 60 KILO: Helene Drage (26) forteller åpenhjertig om hvordan slakingen og kroppsfokuset var i ferd med å ta overhånd. Foto: Privat / helenedrange.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremslanking brukes gjerne om slanking hvor vektnedgangen er svært stort, eller hvor metodene som brukes er ekstreme - for eksempel ved å innta svært lite energi.

I ytterste konsekvens kan slankingen bli helsefarlig og livstruende, og det vil også være fare for å utvikle spiseforstyrrelser.

-  Det er først når skadene blir irreversible og ikke lar seg reparere, at slankingen blir direkte farlig med tanke på sykdom eller redusert livslengde. Dersom slankingen foregår ved at man ikke spiser noe i det hele tatt, vil det for en normal, frisk person vanligvis ta fem til seks uker før det virkelig blir irreversible skader, sier Christian A. Drevon, ernæringsprofessor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer